Jaakko Koivunen

Moro, mun nimi on Jaakko Koivunen ja teen mainos- ym. videoita. Videoihin voit tutustua YouTubessa haulla Jaakko Koivunen tai jaakkokoivunen.com. Matias Niemi ja SameGoal ovat pääasiakkaitani tällä hetkellä.

Olen tehnyt Matiaksen kanssa hommia puolisen vuotta ja pitänyt hänet tyytyväisenä.

Matias onkin antanut hyvää palautetta videoistani. Eli jos yhtään epäröit tilata minulta videoita, niin voit kysyä Matiakselta hänen kokemuksiaan minun kanssani. Otin Matiakseen yhteyttä, kun hän kertoi Instagramissa hakevansa itselleen uutta videokuvaajaa. Tein Matiakselle ensin ”taidonnäyte videon”, josta hän tykkäsi ja otti minut töihin. Siitä asti olen kuvannut Matiakselle ja Same Goalille mainosvideoita ja muita.

Opintoni Kuopion Pelastusopistolla ovat loppusuoralla ja valmistun pelastajaksi toukokuun lopulla 2019. Palomiehen työajat antavat loistavan mahdollisuuden tehdä palomiesuran lisäksi myös videouraa ja se sopii minulle erittäin hyvin.

Minun tarinani alkoi, kun synnyin Nokialla vuonna 1996. Olenasunut Nokialla siitä asti, mutta opintojen jälkeen muutan Tampereelle. Kuvaushommat alkoivat itselläni jo hyvin pienenä, kun lainasin aina silloin tällöin vanhempieni digikameraa. Kuvailin veljeni sekä serkkujen laskettelua ja tein niistä pieniä videopätkiä. Valokuvaus- ja videokuvausharrastus pääsi kunnolla vauhtiin, kun sain rippilahjaksi ihka oman järjestelmäkameran.

Otin valokuvia kasveista, eläimistä sekä ihmisistä, lähinnä juhlissa. Videoita tein pääasiassa laskettelusta, mutta myös hauskoja kotivideoita tuli tehtyä eri aiheista. En silloin vielä kunnolla perehtynyt itse kameraan ja sen ominaisuuksiin, vaan annoin liipaisimen ja rec nappulan laulaa.

Editointia harjoittelin ensin Windows Movie Makerillä ja myöhemmin sitten iMoviella. Valokuvaus- ja videokuvausharrastus oli aina silloin tällöin hyvinkin vilkasta ja toisinaan taas tuli pidettyä pitkiäkin taukoja. Kesä 2016 oli käänteentekevä aika videokuvauksen kannalta, sillä kiinnostukseni videokuvaukseen kasvoi jostain syystä todella isoksi. Haaveenani oli hankkia jokin todella hyvä järjestelmäkamera, joten hain tietoja eri kameramerkeistä ja niiden malleista.

YouTubessa on paljon hyviä videoita, joiden avulla pääsee hyvin tutustumaan eri kameramalleihin. Ostopäätös tulikin tehtyä ja kameramalli
valittua kovan harkinnan jälkeen. Ensimmäinen työpaikka samoihin aikoihin mahdollisti sitten haaveen toteuttamisen.

Ostin Sony a6300 kameran ja sen mukana tuli vakiolinssi. Tein satoja videoita eri aiheista, jotta oppisin kaiken kamerastani. Aiemmin minulla oli Canon, joten senkin puolesta
harjoiteltavaa riitti. Samalla totesin, että hankintalistalle nousee uusia säästökohteita. Jotta voisin toteuttaa visioni kameralla mahdollisimman hyvin, niin tarvitsin pari uutta linssiä
sekä paremman editointiohjelman, joten hankin Final Cut Pron.

Nyt minulla oli käytössäni loistava kamera sekä ammattimainen editointiohjelma. Huomasin itsekin kuinka taidot alkoivat kehittyä. Ei varusteiden avulla (vaikka ne plussaa siihen toivatkin), vaan kovalla harjoittelulla lähes päivittäin. Vuoden 2017 lopulla huomasin, että taitoni ovat mielestäni sen arvoisia, että voisin esitellä videoitani myös muille.

Vuoden 2018 alussa julkaisin ensimmäinen Youtube videon: Year 2017. Kokosin siihen kaikki parhaimmat hetket vuodesta 2017. Samaan aikaan aloitin opinnot Kuopion Pelastusopistossa. Näin jälkeen päin ajateltuna se taisi hieman rokottaa minun Youtube-uraani, mutta tein parhaani. Julkaisin useita videoita vuoden 2018 aikana ja olen hyvin tyytyväinen niihin. Instagramin puolelle tuli tehtyä myös lyhyempiä videoita.

Veljeni on töissä musiikkialalla ja hänen kauttaan tuli kuin sattuman kaupalta ensimmäinen asiakastyö artistille. Otin innokkaana työn vastaan ja loistava videohan siitä tulikin. Siitä
innostuneena otin yhteyttä musiikkialalla työskenteleviin tahoihin esittelyvideon merkeissä. Vastaavia yhteydenottoja musiikkiala saa varmasti useita päivittäin, joten se ei tuottanut tulosta. En antanut sen kuitenkaan lannistaa minua, vaan ryhdyin tarjoamaan palvelujani myös muille.

UUTISKIRJE TILAUKSEEN !

Uutena uutiskirjeen tilaajana saat -10% ensimmäisistä valmisohjelmista.

Uutiskirjeen tilaajana tiedät myös ensimmäisten joukossa tarjouksista ja kampanjoista!

 

Uudet ohjelmat / tarjoukset / kampanjat

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.