Toni Lehtinen

Moro vaan!

Olen 32-vuotias Toni Lehtinen, ammatiltani olen koulutettu hieroja/urheiluhieroja/personal trainer. Valmistuin Carl Wilhelm Akatemiasta tammikuussa 2016 vuosikurssini priimuksena ja vuoden asiakaspalvelijana. Aikaisemmalta koulutukseltani olen talonrakentaja, joten sitä kautta käsillä tekeminen on tullut tutuksi. Nyt olen toiminut hieronta-alan yrittäjänä vajaa 4 vuotta, joista 2 ensimmäistä vuotta olen opettanut anatomiaa, hierontaa ja kouluttanut personal trainereita hierontatoimen ohella Carl Wilhelm Akatemiassa. Tällä hetkellä keskityn päätoimisesti hierontaan ja siinä kehittymiseen, voisi jopa sanoa, että opiskelu ei lopu koskaan. Omistan alaan liittyvää kirjallisuutta melkoisen kasan ja lisäksi olen lisännyt osaamistani useilla eri koulutuksilla, liittyen rangan mobilisaatioon ja hieronnan vaikutuksista toiminnallisuuteen.

Viimeisimpänä koulutuksena kävin Jyväskylässä fysiatrian ylilääkärin pitämän kurssin aiheesta IASTM (instrument assisted soft tissue mobilization) eli kansankielellä kalvoraudat. Käytän näiden rautojen lisäksi työssäni apuna alipainekuppeja sekä Hypervolt- lihasvasaraa. Apuvälineiden käyttöä sovelletaan aina tarpeen ja asiakkaan mukaan, kuitenkin pääpaino on vahvassa anatomian osaamisessa sekä manuaalisessa tekemisessä. Kiinnostuksen kohteisiini lukeutuu ihmisen anatomia kokonaisvaltaisuudessaan. Mutta jos pitäisi joku osa-alue eritellä, niin lihasepätasapaino sekä liikeketjut ja niiden häiriöiden aiheuttamat virheasennot kehossa ja vaikutus liikkuvuuteen sekä kipuaistimuksiin kiinnostaa erityisesti.

Olen harrastanut vuosien varrella useita urheilulajeja. Taustaa löytyy jalkapallosta 7 vuotta ja nyrkkeilyssä kävin jonkin aikaa. Kesäisin tykkään tehdä enemmän kehonpainoharjoitteita, liikkua luonnossa, pyöräillä ja soveltaa kaikkea yleisurheiluun liittyvää. Kaikkien näiden lisäksi olen treenannut kuntosalilla vaihtelevalla aktiivisuudella 13-vuotiaasta lähtien. Haluan haastaa kehoani ja löytää sen heikkoudet, näin voin keskittää tulevan harjoitteluni sen osa-alueen parantamiseen. Viimeisin kovempi koitokseni oli syyskuussa 2016, kun kävelin 107km putkeen extreme-kävelytapahtumassa. Haluan näillä tekemisilläni kokonaisvaltaista kuvaa ihmisen toiminnallisuudesta ja eri urheilulajien vaikutuksesta kehoon, näin pystyn hyödyntämään niitä asioita työssäni.

Asiakaskuntani koostuu todella laajasta skaalasta. Nuorin asiakkaani on ollut 13 ja vanhin 85-vuotias. Eri urheilulajien edustajia on vuosien varrella käynyt paljon, tasoa löytyy harrastajasta MM-tason kisaajaan. Urheilutaustaa ei kuitenkaan tarvitse olla, vaan minä otan vastaan jokaisen joka apuani kaipaa, ikään, sukupuoleen ja muihin asioihin katsomatta. Pöydälläni jokainen ihminen on samanarvoinen.

En sanoisi itseäni kauhean perinteiseksi hierojaksi, vaan ennemmin vastarannan kiiskiksi. Minun käsittelyni poikkeaa melko paljon ns. normaalista hieronnasta, eli sitä tavallista niska-hartia hierontaa ei kauhean useasti ole. Käsittely voi sisältää fasciahierontaa, lihasten aktivointiharjoituksia, kuivakuppausta, mobilisaatiota, triggerpisteiden käsittelyä yms. Toimintani pohjautuu vahvaan anatomian tuntemukseen ja pyrin löytämään syyn jokaisen kohdalla mistä hänen lihasperäiset ongelmansa johtuvat, enkä pelkästään hoida oiretta. Hieronta on aina yksilöllistä, joten asiakkaan haastattelu on oltava tarpeeksi kattava. Se yleensä sisältää liudan kysymyksiä, liiketestejä, ryhdin ja lihasepätasapainon havainnointia ja näistä luodaan kokonaiskuva, jonka pohjalta hoitosuunnitelmaa lähdetään laatimaan.

Kaikki tapahtuu asiakkaan kanssa yhteisymmärryksessä, tärkeintä kuitenkin on kuunnella asiakasta. Annan asiakkaille ohjeita omatoimiseen tekemiseen lihasepätasapainojen ja liikehäiriöiden korjaamiseksi, koska asiakkaalla itsellään kuitenkin on se suurin rooli kehon tilan parantumiseen. Hieronta toimii vain suunnan näyttäjänä ja helpottaa omaa tekemistä. Juuri tämä perehtyneisyys, anatomian tuntemus ja hierontatekniikat oli se ratkaiseva tekijä, mikä erotti minut muista hierojista, jotka minun lisäkseni halusivat osaksi SG-tiimiä. Koehierontojen jälkeen Matias otti minuun yhteyttä ja yhteistä taivalta on nyt takana lokakuusta 2017. On ollut suuri ilo olla osana näin loistavaa ja ammattitaitoista tiimiä, mikä toiminnan ympärille on saatu rakennettua. Minun roolini käsittää Matiaksen henkilökohtaisen hieromisen lisäksi, lihashuoltovastaavana toimimisen valmennuksissa ja niihin liittyvien kysymyksien vastailuissa sekä aihealueen sisällön tuotossa.

Toni Lehtinen

UUTISKIRJE TILAUKSEEN !

Uutena uutiskirjeen tilaajana saat -10% ensimmäisistä valmisohjelmista.

Uutiskirjeen tilaajana tiedät myös ensimmäisten joukossa tarjouksista ja kampanjoista!

 

Uudet ohjelmat / tarjoukset / kampanjat

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.